Így óvd meg a gyerekedet a kánikulában!

2017. augusztus 03. 18:57 - Szigeti Andi

 

Bevallom én imádom ezt az időt de sajnos a családomban senki nem örül velem, a majd 40 fokos nyárnak. A gyerekek a verőfényes napsütés ellenére sem kívánkoznak ki a kertbe, én pedig nem erőltetem, mert tudom, hogy ők sokkal nehezebben viselik ezt az időt, mint mi felnőttek.

Nem is gondoltam volna, hogy kevesebbet izzadnak és így nehezebben tudják lehűteni a kis testüket. Arról nem beszélve, hogy ők ilyenkor sem pihennek, hiszen a hőségriadó sem veszi el a kedvüket a játéktól. Éppen ezért nekünk, szülőknek kell extra elővigyázatosnak és figyelmesnek lennünk, hogy megvédjük őket a szó szerint tikkasztó hőségben.20170803_124429.png

Az alábbi egyszerű tippekkel, pedig könnyen biztonságban tudhatjuk gyerekeinket.

1. Folyadék, folyadék és még több folyadék!

Az egészen kicsik még nem tudják elmondani ha szomjasak, a nagyobbak pedig sokszor annyira belefeledkeznek a játékba, hogy elfelejtenek még inni is. Így nekünk kell az átlagosnál sokkal többször vízzel kínálnunk őket.

TIPP: fagyasszunk le gyümölcsöket, akár jégkockának, akár nyalókának. Egy kis „csalással” máris könnyebben rávehetők a folyadék pótlására a lurkók.20170803_124004.jpg

Ne felejtsük el a legjobb folyadék ilyenkor a víz, kerüljük a gyümölcsleveket, cukros üdítőket.

Ha szoptatunk ne felejtsünk el, mi magunk rengeteg vizet inni. A hat hónaposnál idősebb babákat, akik még szopiznak, pedig megkínálhatjuk a szoptatások között egy kis vízzel. Hasznos lehet ha szoptatás közben egy rongyot vagy törölközőt teszünk magunk és a babánk közé, így pluszban nem melegítjük egymást.

2. Csak lengén!

Ha mindenképpen kell ruha akkor figyeljünk rá, hogy lenge, vékony és világos ruhadarabokat adjunk a kicsikre. Jól jöhet egy széles karimás kalap vagy sapka, ami megvédi őket a napsugaraktól.

390d1827e1ca3cd65bb7878230be75f8.jpg3. Hűtés

Mindig a leghűsebb szobában altassuk a gyerekeket. Ha van légkondink nyugodtan bekapcsolhatjuk, 24-26 fok ideális benti hőmérséklet ilyenkor. Ha ventilátorunk van, arra figyeljünk, hogy ne közvetlenül a gyerekre irányítsuk de kapcsoljuk be, mert már a légmozgás is sokat segít. Az ágy széléhez tehetünk hideg vizes törölközőket, ezzel gyorsan és egyszerűen le tudjuk hűteni a levegőt körülöttük.

Ha szükséges langyos vízben megfürdethetjük vagy egy nedves ronggyal, szivaccsal megmoshatjuk a kicsiket.

4. Csak óvatosan!

Tudom lerágott csont de délelőtt 11 és délután 4 között próbáljunk meg minél kevesebbet lenni a napon. Ha mégis kint vagyunk a napvédelemről ne feledkezzünk meg! (naptej, napszemüveg, napsapka)

Sose takarjuk le a babakocsit vagy a szabadban lévő kiságyat sokkal többet árt, mint amennyit használ. Megáll alatta a levegő, ami így gyorsabban és könnyebben felmelegszik.

5. Sose hagyjuk a gyereket a kocsiban!

Egy percre sem, lehúzott ablakkal sem! Egy álló autóban akár 30-40 fokkal melegebb is lehet a kinti hőmérsékletnél és már 5 perc után érezhetően forrósodik benne a levegő. Ha kocsival megyünk valahová, tegyük azt a hűvösebb órákban, délelőtt vagy délután.

Minden nehézség ellenére azért a legfontosabb, hogy ne felejtsük el élvezni a nyarat, hiszen mindjárt itt a szeptember és a gyerekek pikk-pakk eltűnnek a hétköznapjainkból!

 

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos bababarát utazási tippeket és tanácsokat olvashatsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr7712717818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása