Éttermi TÚLÉLÉSI KALAUZ gyerekeseknek

2017. július 17. 17:39 - Szigeti Andi

 

Imádok enni, de leginkább imádok étteremben enni és csak azért mert időközben már nem két főre hanem négyre kell foglalnunk nem fogok lemondani egy-egy szemet is elkápráztató, ellenállhatatlan fogásról. Amit értelemszerűen otthon, két gyerek mellett ha nagyon akarnék sem tudnék elkészíteni. (na jó, talán ha NAGYON akarnék lehet, hogy menne, na de mennyivel jobb mikor a csodás ételek után nem kell a teljes konyhát és étkezőt rendbe szedni)

Szóval igen, mi bevállaljuk az éttermezést gyerekkel is és ugyanerre buzdítok mindenkit. Mert némi extra odafigyeléssel és pár egyszerű trükkel könnyen gyerekbaráttá lehet tenni még az éttermi étkezést is. Íme néhány tipp, hogy a pokol helyett a paradicsomban érezhesd magad egy étteremben egy, kettő vagy akár több „fecsegő tipegővel” is, mert a mi gyerekeink most tényleg azok:)

 

etterem.jpg

 

1. Válassz jól éttermet

A megfelelő étterem választás rengeteg segít, lássuk be nem mindenhol nézik jó szemmel a gyerekzsivalyt vagy sírást és egy-egy rosszalló tekintet már megalapozza a hangulatunkat. Ahol viszont van gyerekmenü, gyereksarok vagy esetleg játszótér, ne adj isten animátor, ott biztosan fel vannak készülve, a családokra és ezáltal mondhatni mindenre. Megfigyeltem, hogy az etetőszékek számából is lehet következtetni, hogy az adott hely mennyire toleráns a kisgyerekes családokkal szemben.

Hiába szeretnénk mi is nyáron kipróbálni a legújabb balatoni éttermeket, lássuk be nem mindegyik gyerekbarát, ezeket az éttermeket meg kell hagyni a nagyszülős vagy bébiszitteres estékre.

 

2. Időzítés

Úgy érkezzünk vagy foglaljunk, hogy lehetőség szerint igazodjunk a gyerekek napirendjéhez. Álmos vagy fáradt gyerekkel a saját nappalink is pokollá változhat, nem hogy egy étterem.

 

3. Válassz jó asztalt

Ha van gyereksarok vagy játszótér érdemes hozzá közel eső asztalt választani, hogy el tudjuk őket engedni játszani anélkül, hogy fel kellene állnunk az asztaltól, így talán mi is nyugodtan megehetjük amit rendeltünk. Illetve olyan asztalhoz üljünk, ahová ha odatesszük az etetőszéket vagy odahúzzuk a babakocsit nem akadályozunk másokat és mindenki kényelmesen elfér.

 

3. Játékos táska

Bármennyire is kipihent vagy jó fej egy két és fél éves neki egy három fogásos de még egy két fogásos ebéd sem nyújt akkora örömöt, hogy azért hajlandó legyen végigülni egy órát, esetleg többet. Így én mindig viszem a kis hátizsákjukat amit teletömök az éppen aktuális kedvenc játékaikkal. Ha ezeket fokozatosan adagolva adjuk oda nekik talán még egy desszert is belefér. Legvégső esetben pedig ott a táblagép. Igen tudom, amíg nem voltak gyerekeim nekem is voltak elveim de ma már van kettő is, és egy külön baba mappa amiben a korosztályuknak megfelelő játékok vagy mesék vannak letöltve nem az ördögtől való.

spago.jpg

 

4. Tudd, hogy mit eszel

Ha van rá mód érdemes a neten előre átolvasni az étlapot, hogy az étteremben ne azzal menjen el az idő, hogy az étlapot bogarásszuk.

 

5. Gyerekmenü

A gyerekeket nem érdekli a csúcsgasztronómia, ő ha spagettit kér piros tésztát szeretne látni a tányérján és lehet, hogy általában szereti a vadast de a legjobb ha az étteremben biztosra megyünk és a kedvencét rendeljük. Ha nincs gyerekmenü kérjünk fél adagot vagy ha az sincsen érdemes elcsomagoltatni a maradékot és így kész a másnapi ebéd is.

 

+1 Ne add fel!

 

Ha megfogadod ezeket az egyszerű tanácsokat sem biztos, hogy a gyerekeid kis angyalokká változnak az étteremben de ne add fel, gyakorlat teszi a mestert és a gyerekeket is. Mint mindenhez ehhez is hozzá kell őket szoktatni és érdemes ezt is időben elkezdeni, hogy aztán tényleg igazi családi élmény lehessen egy-egy közös ebéd vagy vacsora, amit nem anya főz.

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos bababarát utazási tippeket és tanácsokat olvashatsz! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr5512670313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbocs2 2017.07.19. 10:16:49

Nulladik szabály: vedd észre, és fogadd el, hogy sok embernek pokollá teszed pár óráját, ha ordító, gusztustalankodó, rohangáló gyerekkel kell az étteremben is megküzdenie.

Lehet, hogy éppen saját gyereke elől menekült el az anyuka étterembe a barátnőkkel 1-2 órára, hogy feltöltődjön a következő szoptatásig, és megőrizze ép elméjét, erre ott is gyereküvöltés fogadja.

Szóval csak óvatosan az egész "kisgyereket az étterembe nyugodtan, akinek ez nem tetszik, az tehet egy szívességet" koncepcióval.

Szigeti Andi 2017.07.19. 10:34:29

@bbocs2: Szia, először is köszönöm, hogy követed és olvasod a blogom és az írásaim. Sajnálom viszont, hogy azt gondolod, hogy ennek a cikknek az volna az üzenete, hogy "kisgyereket az étterembe nyugodtan, akinek ez nem tetszik, az tehet egy szívességet". Hiszen az első tipp, tanács éppen az, hogy válassz jó éttermet. Vagyis gyerekkel gyerekbarát éttermet mert ezzel mindenki csak jól járhat.
Én lassan három éve vagyok anyuka és ezalatt volt jó pár alkalmam, hogy a barátnőimmel vagy éppen a párommal kimenőm legyen és gyerekek nélkül beüljünk valahová, és a válassz jó éttermet az alkalomhoz elve eddig fordított esetben is működött. Vagyis ha olyan helyre mész ahol van gyereksarok vagy játszótér akkor készülj fel rá, hogy lesz gyerekzsivaly is. Ha éppen "a saját gyereked elől menekülsz" akkor értelemszerűen ne ezeket válaszd. Mi is eljárunk kikapcsolódni és eddig mindig tudtunk számtalan olyan étterem közül választani, ami kifejezetten "felnőttbarát" volt.
Mindennek megvan a maga helye csak meg kell találni. :)

MeSh 2017.07.19. 16:19:00

Aki a saját gyerek elől menekül, annak minek? :)

Figyel Castro 2017.07.19. 16:19:18

@bbocs2: te nem voltal gyerek soha? Vagy csak nem szocializaltak a szuleid? Szomoru...

Nekunk leginkabb az a gaz, hogy q finnyasak a kolykok. Nem, meg a "piros tesztat" sem eszik meg, pedig szokott lenni otthon is (ott se), sajttal-tejfollel megennek, de tejfol nem mindenhol van, a sajt meg parmezan, ami nem jo, a gyerek meg azonnal kiszurja, hogy ez nem AZ. Vagy ha kikerem a kajat de nem ugy nez ki mint otthon, mar reklamalnak , pedig nyilvan nem ugy nez ki, nem vagyok mesterszakacs... es kindicionalva vannak, valtozatosan fozok, de inkabb nek esznek, ha nem tetszik nekik :(

mpl 2017.07.20. 21:28:05

Az nem fordul meg senki fejében, hogy a gyereket nevelni kell és csak akkor viszem étterembe, ha alkalmas a közösségi viselkedésre? Mindegyik gyerekem megtanult tisztességesen, kultúráltan enni, viselkedni, ha az alkalom úgy kívánta, egyébként vidám gyerekek voltak, urambocsá', még rosszalkodtak is, de ha valahova mentünk, tudtak viselkedni, igaz, olyan is volt, hogy amikor a fiam egy neveletlenül viselkedő gyereket látott az étteremben, közölte, hogy ez egy buta gyerek és szégyellhetné magát...mindezt négy évesen
süti beállítások módosítása