Anya vagyok és fogadom, hogy idén..

2018. január 08. 22:20 - Szigeti Andi

avagy 13 dolog, amit minden anyának meg kellene fogadnia az új évbe

 

Anyának lenni nem a legkönnyebb feladat. Sokszor elfáradunk, hibázunk de amikor a gyerekeink ránk néznek azokkal az ártatlan kis őzike szemeikkel tudjuk, hogy össze kell szedni minden erőnket és türelmünket és tenni tovább a dolgunkat legjobb tudásunk szerint, mert nekik mi vagyunk a világ.

 

Szóval sok új kezdet van egy anya életében, mikor megfogadja, hogy mostantól minden más lesz, de az új év kezdete talán nagyobb erőt ad, hogy ezeket tényleg be tudjuk tartani.

 

Az újévi fogadalmaknak nem kell világmegváltó elhatározásoknak lenniük. Itt van 13 ötlet, amivel könnyedén jobbá tehetjük az elkövetkezendő évet, a magunk és családunk számára.

 

20180108_221406.jpg

1. Kiabálj kevesebbet! - Ez egy három éves dackorszakos kisfiú mellett jelenleg a mindennapi fogadalmaim egyike. Ne engedjük, hogy könnyen és gyorsan elhatalmasodjon rajtunk az őrület. Próbáljunk meg elszámolni tízig, vagy háromszázig, vagy ameddig szükséges.

 

2. Tedd le a telefonod! – Talán a legnehezebb fogadalom a mai világban és nem csak egy anya számára, de a legtöbbet fogja adni, ha valóban képesek leszünk a kijelző helyett a gyerekeinkre figyelni.

 

3. Fordíts több időt magadra! - Mindenki, mindig Téged akar, szóval teljesen természetes ha te is szeretnél egy darabot magadnak, magadból. Az ÉN-idő létszükséglet ezt tudatosítsuk a családtagjainkban és persze magunkban.

20180108_221342.jpg

 

4. Merj újra gyerek lenni! - A gyerekek nem véletlenül annyira gondtalanok, érdemes néha példát venni róluk.

 

5. Légy többet felnőttek között! – Tudom nehéz mindenre időt szakítani, de annyira felszabadító néha „értelmes” felnőtt beszélgetésekben részt venni, ahol sem Pókember, sem Tűzoltó Sam nem kerül szóba.

 

6. Próbálj ki valami újat! - Legyen az egy új sport vagy akár a bungee-jumping.

 

7. Olvass többet! - Nem, nem mesét és nem reklámújságot, KÖNYVET. Nem könnyű tudom, az első évben amikor ezt megfogadtam nem sikerült betartanom. Tavaly viszont már több könyvet is kiolvastam. Egészen pontosan hármat, valahol el kell kezdeni. :) Persze nem volt könnyű este ébren maradni de megérte, éppen ezért idénre már betáraztam. Fő a pozitív hozzáállás:).

 

8. Gyakrabban mondj igent a gyerekeidnek! – Lehet időigényesebb és több macerával is jár egy "igen", de tényleg megéri.

 

 

9. Hívj fel egy régi barátot! - Az anyasággal sok baráttól eltávolodunk, érdemes ezeket a kapcsolatokat tudatosan ápolni.

 

10. Tanulj meg megbocsájtani magadnak! – Ne legyünk annyira szigorúak magunkhoz, néha minden anyánál elszakad a cérna, csak egyesek jobban tudják titkolni.

 

11. Külön-külön is tölts időt a gyerekeiddel! – Imádok kettesben lenni a gyerekemmel, legyen szó a kicsiről vagy a nagyról. Mindkettőnek jár néha a kiemelt figyelem és legyünk őszinték, egy gyerekkel mi is könnyebben boldogulunk.

 

12. Utazz! – Ha csak a közeli kilátóig is, de menjetek és gyűjtsetek minél több közös élményt. Mert az emlékek azok, amiket soha, senki nem vehet el tőletek.

68c6adcfcd331fe083cbab089d7ba368.jpg

 

13. Randizzatok! – Ha az embernek gyereke van, minden kettesben töltött perc felértékelődik. Szakítsunk rá időt és szervezzünk randikat a párunkkal. Mozi, színház, vacsora, közös edzés vagy csak egy séta is képes kicsit visszarepíteni a múltba, mikor még csak TI voltatok és hihetetlenül fel tudja tölteni a lemerült szülői aksikat.

 

 

 

Tehát új év, új élet! Sok sikert Mindenkinek! :)

 

 

Képek: Pinterest

Forrás: ITT

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz, kövess az Instagramon valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos anya- és bababarát tippeket és tanácsokat olvashatsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr8813559511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása