Last Minute Húsvéti programok

2018. április 01. 17:10 - Szigeti Andi

Ha minden igaz, hétfőre a Nyuszi hoz egy kis jó időt is magával. Így, ha már degeszre ettük magunkat sonkával, tojással és kaláccsal, végre lehetőségünk lesz lemozogni az elmúlt napok húsvéti, extra kalóriáit. Szóval fel a nyúlcipőt és irány a szabadba, mutatom merre induljunk!debby-hudson-598974-unsplash.jpg

Photo by Debby Hudson on Unsplash

1. Piczinke Húsvét, Budapest

Még a nagyvárosban is lehetőségünk van némi „vidéki” levegőt magunkba szippantani, egyik kedvenc helyünkön a Normafa közelében található Piczinke Póniudvaron. És hogy mi vár itt a gyerekekre? Tojáskereső mese, minitrakis nyuszijárat, kézműves foglalkozások, szalmaugráló, állatsimogató, játszótér, trambulin, retróhomokozó, hinták, és sok egyéb! Ha ide mentek csak egy jó tanács, a sok esős nap után gumicsizmát vigyetek magatokkal! ;)

2. Húsvéti programok a Pónifarmon, Taksony

Maradjunk a póniknál és a főváros közelében. A taksonyi pónifarmon idén is szuper húsvéti családi programokkal várnak mindenkit. Lesz itt, nyuszisimogatás, lufi hajtogatás, Húsvéti nyuszi 7 próba, hímes tojás csata – csak nyugalom nem kell váltóruha, nem tojásokkal megy majd a csatározás - és több számban vetélkedhetnek is a gyerekek. Csak egy jó tanács, ne hagyjátok otthon a locsoló parfümötöket! ;)

3. Húsvéti Ajándékprogram, Komárom Monostori Erőd

Távolodjunk el egy kicsit a főváros zajától. Kb. 1 órás autóútra a komáromi, Monostori Erődben ügyességi feladatokkal várják a családokat. A játékok mellett, a nap folyamán többször is lesz egyenruhás tárlatvezetés. A játék fáradalmait, pedig egy dunai sétahajón is kipihenhetjük.

4. Húsvéti hosszú hétvége a Kemencei Erdei Múzeumvasúton, Kemence

Nem csak fiús családoknak érdemes ellátogatni a kemencei kisvasútra. A csodaszép környezet mellett a kirándulni vágyó családokat csokitojás kereséssel és nyuszisimogatóval várják a kemencei állomáson. Míg a vasútra várakoznak, a gyerekek kiélvezhetik a játszóteret, a felnőtteknek pedig piknikezési lehetőséget nyújt a múzeumkert hatalmas, füves területe.

5. Húsvéti Nyuszikeresés, Budapest

Ha már kisvasút, maradjunk a vonatoknál. Pesten a Vasúttörténeti Parkban egész nap számtalan kézműves-, és hagyományőrző program mellett koncert és bábelőadás várja a családokat. Lehetőség lesz tojást festeni, nemezelni, gyertyát önteni, vagy megfonni a húsvéti kosarat is. A kézműves programok, és arcfestés mellett a szervezők Húsvéti Nyuszikereső játékkal várják a gyerekeket.

6. Tavaszindító húsvéti libegőzés, KalandHegy, Eplény

A hó elolvadt de Eplénybe ettől függetlenül is érdemes ellátogatni. A tavaszindító libegőzés alkalmával lesz, tojáskeresés a kilátónál, trambulin és mezítlábas ösvény a hegytetőn. Nézd meg a kilátót, keresd meg a tojásokat amit az eplényi nyuszi eldugott az erdőben!gary-bendig-174328-unsplash.jpg

Photo by Gary Bendig on Unsplash
7. Hollókői Húsvéti Fesztivál, Hollókő

Aki igazi hagyományőrző húsvéti élményre vágyik, az feltétlen látogasson el Hollókőre. Mind a Várban, mind pedig az Ófaluban különböző programok várják a vendégeket. Egyszer mindenkinek részt kell vennie a hollókői nagy locsolkodáson! :)

8. Húsvéti tavaszvárás a Bivalyrezervátumban, Kápolnapuszta

Sokan szerintem nem is tudják, hogy Kápolnapusztán, Zalakomárnál van az ország legnagyobb bivalycsordája, kilátóval, állatsimogatóval, ahol Húsvét alkalmából kézműves játszóházat tartanak.

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz, kövess az Instagramon valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos anya- és bababarát tippeket és tanácsokat olvashatsz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr1713798588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása