Variációk otthoni edzésre, nem csak anyáknak

2018. január 15. 08:31 - Szigeti Andi

Ha a fogadalmat megtetted, de a megvalósítás első lépéseit még halogatod, most itt az idő, hogy valóban a tettek mezejére lépj és elkezdj sportolni. Igen, ez magamnak is szól. Persze kétgyerekes anyaként elég nehéz időt szakítanom az edzésre. Az edzőtermi órákról már régen lemondtam, mert nem csak arra az egy órára kell szabaddá tennem magam, amíg tornázok, hanem az oda-vissza vezető utat, készülődést is bele kell számolnom, ami a legjobb esetben is minimum másfél óra. Persze tudom, az embernek arra van ideje, amire akarja hogy legyen, csak ez egy anya esetében nem feltétlenül igaz. Vagy mégis?

homeworkout-5a3ae064845b340037777c49.jpg

Ha elég erős bennünk az elhatározás, otthoni edzéssel is formába hozhatjuk magunkat. A régóta áhított alakot, akár a nappalinkban is el tudjuk érni, a számtalan online „edzőteremnek” köszönhetően.

Íme, az én kedvenceim;

Fitvideo.hu – Milán születése után én ennek az oldalnak köszönhetően lettem újra a sport szerelmese. Amíg ő aludt, én tornáztam és az eredmény sem maradt el. Egy nap 3 kredit áll rendelkezésünkre, az órák 0, 1 vagy 2 kreditesek, így egy nap akár többet is edzhetünk. A népszerű edzéstípusok mellett, teljes átalakító programokat is kipróbálhatunk. Sőt, már kifejezetten anyáknak szóló edzésprogram is elérhető az oldalon. Sok félórás edzés is van, ami nagyszerű megoldás a rendszeres edzésre, kisgyerek mellett.

Gyerünk anyukám – Hasonló elven működik, mint az előbbi oldal. Itt is több edző és óratípus közül választhatunk kedvünkre. Egy hétig pedig ingyenes kipróbálhatjuk az oldal valamennyi óráját. A szülés utáni regeneráló torna, a hasizom-regeneráló jóga, a kondimix, a piloxing, a pilates, a latin fitnesz, a dinamikus jóga és a maminbaba órák csak néhány a lehetőségek közül. Az oldal nevével ellentétben nem csak anyukáknak, hanem mindenkinek ajánlom, pontosan az óratípusok széles választéka miatt.

Szalka Andi – Az ő órái mindkét említett oldalon megtalálhatóak, de amióta anyuka lett, a Facebook oldalára rendszeresen tölt fel rövid videókat, otthoni edzésterveket. Igaz, ezekben csak bemutatja az ajánlott feladatsorokat, a teljes edzést pedig egyedül kell megcsinálnunk. Éppen ezért, ezt inkább gyakorlottabb „otthon-edzőknek” ajánlom.

Kiss Virág – Virág profi fitness versenyző és a saját Youtube csatornáján több otthoni edzéstervet is találunk. Itt bemutatja a gyakorlatokat de a teljes edzést szintén magunknak kell végigcsinálni így ez is inkább haladóknak ajánlott.

Jógaklikk - A másik személyes kedvencem. Ebben a virtuális térben, több mint 200 különböző hosszúságú, szintű és stílusú jógavideó áll rendelkezésünkre. Minden hónapban van egy ingyenes videó, így ki tudjuk próbálni az oldalt. Ha pedig tetszik, nem csak órákra, tanfolyamokra és komplett programokra is előfizethetünk. Ez a valódi énidő, testnek és léleknek egyaránt.

index.jpg

Az otthoni edzésnek pedig számtalan előnye van;

  1. Spórolsz vele, időt és pénzt egyaránt. Hiszen nem kell elmenned sehová és ha még fizetős is az oldal, az online bérlet ára még mindig csak töredéke a valódiénak.
  2. Rugalmas. Olyan órát választasz, amihez éppen kedved van és akkor, amikor éppen van egy kis szabadidőd. Nincsen fix órarend, amihez alkalmazkodnod kell.
  3. Nem kell aggódnod mások miatt. Anyaként, kezdőként vagy újrakezdőként sokszor feszengünk egy új teremben vagy új órán. Otthon nem kell aggódnunk az esetleges feleslegünk miatt, vagy hogy éppen nem a legtrendibb edzőcuccban feszítünk. Csak mi vagyunk és a virtuális edzőnk. Nem másoknak, hanem egyedül magunknak kell megfelelnünk.

Szóval ne halogassuk tovább a kezdést vagy éppen az újrakezdést, minden izzadságcseppet megér az érzés mikor büszkén labdázunk majd a gyerekeinkkel a strandon.

Az erő legyen velünk! :)

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz, kövess az Instagramon valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos anya- és bababarát tippeket és tanácsokat olvashatsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr1613571977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása