Rosszkor, rossz helyen

2017. április 12. 18:37 - Szigeti Andi

Puchner Katélyszálló és Élménybirtok, Bikal

Már régóta nézegettem ezt a helyet, mert nagyon jó dolognak és főleg praktikusnak tartom ha gyerekekkel ki sem kell mozdulni a szállodából és mégis rengeteg élményben lehet részük. Csak azzal nem számoltam, hogy az utazásunk az év leghidegebb hétvégéjére esik majd és hiába egy létesítmény, mégis épületből-épületbe kell sétálni mindenért és nem is keveset, ami pici gyerekkel, fagyos időben nem a legjobb mulatság.

Az egyik alapelvünk, hogy ha már elutazunk mindenki érezze jól magát és mindemellett pihenjen is. Ezért, ahol lehet két légterű vagy családi szobát kérünk, hogy a gyerekekkel ne zavarjuk egymást. Mióta hazahoztuk őket a kórházból mindenki a saját szobájában, a saját ágyában alszik és tapasztalatból tudjuk, hogy az egy légterű szobában sajnos kölcsönösen nem hagyjuk egymást jól aludni. Plusz így este ha a gyerekek lefekszenek nekünk sem kell a sötétben suttognunk és egy kicsit mi is úgy érezhetjük, hogy kettesben romantikázunk távol az otthonunktól. Már csak ennek az illúziója is csodákra képes:)

Ez most sem volt másként, a középkori városrész egyik családi szobáját kaptuk, ami igazán hangulatos volt és mindannyian kényelmesen elfértünk. Mivel nekünk még kicsik a gyerekeink mindketten utazóágyban vagy babaágyban alszanak, amit ha van lehetőség rá, a szálláson igényelünk. Itt is így tettünk, viszont azt kell mondjam a babaágyak valóban középkoriak voltak:), amin elsőre jót nevettünk aztán mikor Milánt beletettük és kifordult az alja már kevésbé volt vicces a szituáció. De semmi gond apa ezermester és azonnal rájött, hogy az összeszerelésben volt a hiba, gyorsan kijavította és máris biztonságban hajthatták álomra a fejüket a gyerekek.kozepkori-varos-16.jpg

De ne szaladjunk ennyire előre, alvás előtt jöhet a wellness. Milán és Kitti is imád úszni vagyis inkább pancsolni. A lényeg, hogy imádják a vizet ezért az első utunk általában a medencékhez vezet. Sajnos mivel nem a fürdőház épületében volt a szobánk, így várt ránk egy fagyos séta a fürdőig, ahol az öltözőben kihámoztuk magunkat a több rétegnyi meleg ruhából. (Pici babával, hűvösebb időben praktikus a fürdőházban szobát foglalni, de gyakorlat teszi a mestert, majd legközelebb) Sajnos a kismedence vize elég hűs volt de a rendes medencében jót tudtunk pancsolni a gyerekekkel. Újfent rá kellett jönnöm, hogy egy gyereknek teljesen mindegy, hogy mekkora egy wellness rész, és hogy nem a legújabb, legmodernebb stílusban felszerelt, ha víz van és ugrálni lehet akkor ő már boldog.

Vacsoránál egyértelművé vált, hogy bababarát szálláson vagyunk, ugyanis kevés helyen láttam ennyi etetőszéket, mint itt. Jókat ettünk de nem csak mi, Milán is mindig talált olyat, ami ízlett neki abszolút gyerekízlés-kompatibilis volt a kínálat. Sőt az étteremben egyik részében van egy embernagyságú szobor, ami teljesen elvarázsolta a kisfiunkat. Amíg ő összebarátkozott a királlyal, addig nekünk volt egy kis extra időnk, így belefért még egy desszert és kávé is. Ezúton is köszönjük felség. :)

Másnap vártak minket az Élménybirtok programjai, amit személy szerint én már nagyon vártam. A Lovagi kort idéző helyszín, az állatok, a bemutatók, a kézműves foglalkozások szuperek voltak. Viszont mire körbe sétáltam az egész helyszínt, hogy feltérképezzem mi hol van, lefagyott az arcom:) és rá kellett jönnöm, hogy a programok nagy részéhez az én gyerekeim még sajnos kicsik. (Kitti akkor 8 és fél hónapos, Milán pedig 2 éves és két hónapos volt.) Még várnom kell pár évet, hogy mindketten ovis korúak legyenek és együtt önthessünk gyertyát vagy festhessünk ólomkatonát.

Ahogy az elején fogalmazta, rosszkor voltunk rossz helyen. Egyrészt ebben a hideg időben jobb választás egy olyan szálloda, ahol egy fedél alatt megoldható minden. Másrészt az élménybirtok adta lehetőségekkel a gyerekek korukból adódóan még nem tudtak élni.

Szóval, akár nagyon jól is sikerülhetett volna ez a hétvége de sajnos azzal nem számoltam, hogy ennyire hideg lesz és így ide-oda sétálni mindenért felér majd egy túlélőtúrával. Viszont abban biztos vagyok, hogy pár év múlva, ha már Kitti is aktívan részt tud venni a programokban visszatérünk, NYÁRON! :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr2012420221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása