Hétvégi szöszmötölés a gyerekkel

2017. november 17. 21:06 - Szigeti Andi

Már alig vártam, hogy akkorák legyenek a gyerekeim, hogy leülhessek velük kézműveskedni. Na jó, azért a kézműveskedés erős túlzás, de a lényeg, hogy leülünk és közösen próbálunk valamit készíteni. Mindig olyan dolgot találok ki, amihez nem kell nagy bevásárlást tartani és valóban gyerekjáték megcsinálni. Mint például, egy madáretető, aminek szinte minden kelléke megtalálható a legtöbb háztartásban. Talán, csak maga a madáreledel, amit érdemes előre beszerezni, de azt is könnyedén helyettesíthetjük sima szotyival vagy egyéb magvakkal, amit találunk a konyhába.20171117_152546.jpg

4 pofonegyszerű, házi készítésű madáretető:

 

1. Narancs

 

Kellékek: narancs, pálcika, olló, madzag, magvak

A narancsot kifacsarjuk, keresztbe átszúrjuk a pálcikákkal, amikre rákötjük az akasztó fonalait, majd nemes egyszerűséggel a kifacsart narancsot teletöltjük magvakkal. A pálcikára rászállhatnak a madarak és kényelmesen kicsipegethetik a magokat. Kész!

 

2. Alma

 

Kellékek: alma, 2 szög, madzag, zselatin, magvak

 

Vizet forralunk a zselatinnak és addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik. Ha ez kész, hozzáadjuk a magvakat és jól összekeverjük. Egy ragadós masszát kell kapnunk, amit majd a félbevágott almába teszünk. Tehát az almát félbe vágjuk, kikanalazzuk a közepét és beletöltjük a masszát, az így kapott töltött almákat 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy beleragadjanak a magvak. Ha ez készen van, a tetejébe beleszúrunk egy csavart, amire rákötjük a madzagot, amivel felakaszthatjuk. Kész!

 

3. WC-papír guriga

 

Kellékek: méz vagy mogyoróvaj, kés, wc-papír guriga, magvak

 

Kenjük be a gurigát mézzel vagy mogyoróvajjal. Hempergessük bele az egészet a magvakba majd egy madzagot húzzunk keresztül a gurigán, hogy ezt is felakasztva rögzíthessük a fára.

 

4. Tojástartó

 

Kellékek: Tojástartó, madzag, magvak, toll20171117_145619.png

 

Ötletes újrahasznosítása a tojástartónak, ha madáretetőt készítünk belőle. Az üres tartó négy sarkát kilyukasztjuk egy tollal vagy tűvel. Ide rögzítjük a madzagot, amivel később felakasztjuk. A tojások helyére beszórjuk a magvakat és készen is vagyunk vele.

 

+1 Az én kedvencem, mert valószínűleg mindenki kapott már ajándékba teljesen felesleges kávés készletet. :)

 

Kellékek: kávéscsésze, alátét, ragasztó, madzag, magvak.20171117_145551.png

 

A csészét hozzáragasztjuk az alátéthez úgy, hogy a füle legyen felfelé. Erre madzagot kötünk, és az alátétre hanyag eleganciával odaöntjük a magvakat. Imádom!

 

Egy szó, mint száz a borongós őszi hétvégéken van más alternatíva, mint a mesemaraton. :)

 

Jó szórakozást!

 

 

Képek: Pinterest

 

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz, kövess az Instagramon valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos bababarát tippeket és tanácsokat olvashatsz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr3013293685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása