A tökéletes őszi hétvége receptje

2017. október 13. 14:30 - Szigeti Andi

Kirándulj és alkoss, gyerekkel vagy anélkül.

Imádom az őszt, főleg az ősz napsütéses, 20 fok körüli változatát, szóval én már alig vártam ezt a hétvégét. Lehet, hogy ez az utolsó ilyen hétvégénk mielőtt végérvényesen beköszönt a nyálkás, ködös utálatos idő. Ki tudja, szóval, ha tehetjük használjuk ki minden pillanatát és legyünk annyit a szabadban, amennyit csak tudunk.

Tudom, én könnyen beszélek, mert az erdő szó szerint egy karnyújtásnyira van a kertkapunktól. Így mi biztosan nekiindulunk valamelyik erdei ösvénynek, itt a Vértes lábánál, hogy faleveleket, makkot, tobozt és gesztenyét gyűjtsünk. Tesszük mindent azért, hogy a szombati kirándulás kincseit vasárnap felhasználjuk és az így elkészült őszi kiegészítőkkel, igazi meghitt hangulatot teremtsünk az otthonunkban. Na de ne szaladjunk ennyire előre. 

Kezdjük néhány tippel, hogy merre induljunk az alapanyagokért.

Visegrád

Pár hete bobozni indultunk végül mégis a Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvényen kötöttünk ki, ahol még egy Vadasparkba is belebotlottunk. Igazi erdei hangulat, állatokkal és kisgyerekkel is könnyen körbesétálható tereppel.

Nagybörzsöny és környéke

Legelőször egy véletlen folytán tévedtünk Nagybörzsönybe, azóta rendszeresen visszajárunk. Ha létezik az a fogalom, hogy igazi ékszerdoboz, hát ez a kis település az. Szobról mehetünk kisvasúttal, így megcsodálhatjuk az őszi erdőt. Ha gyerekkel megyünk érdemes megkeresni a falu szélén lévő Bárókút Állatsimogatót, ahol legutóbb minket egy ormányos medve csöppség kísért végig. A kemencézést pedig ki ne hagyjuk ha már ott járunk a hétvégén!

Tatabányai Turul és parkerdő

A Vértes és a Gerecse találkozásánál egy hatalmas Turul madár, egy jókora barlang és sűrű erdő várja a kirándulókat. Több ösvény és sétaút közül választhatunk ha beszeretnénk járni a környéket, itt biztosan megtaláljuk mindazt, amire szükségünk van egy szuper vasárnapi családi kézműveskedéshez. 

20171013_125155.jpg

 

Elő a zsákmánnyal

Gesztenyét, makkot, tobozt, leveleket sok helyen találni, amire ezen kívül szükségünk lesz, az szerintem minden háztartásban megtalálható. Talán a ragasztó pisztoly és a koszorú alap az, amit érdemes előre beszereznünk valamelyik közeli barkácsboltban. Mivel én nem vagyok gyakorlott kézműves, olyan apróságokat gyűjtöttem össze, amiket pofon egyszerű elkészíteni, mondhatni gyerekjáték! :)

Gyertyák

A begyűjtött kincseinken kívül egy befőttesüvegre és szalagra van szükségünk, no meg persze gyertyára, hogy ezeket a csodaszép, hangulatos mécseseket elkészítsük.

Ajtódíszek

Egy koszorú alap, némi ragasztó és készen van a makk/gesztenye/toboz koszorúnk, amit egy zsinórral vagy szalaggal tudunk felakasztani a bejárati ajtóra vagy az ablakba.

Gyerekbarát ötletek

Papír, festék, ragasztó és az erdő kincsei, tablet és TV helyett, még a mai kor gyerekeit is lekötik (egy darabig legalábbis). Korábban nem gondoltam volna, hogy van élet a gesztenye emberke után, de most itt a bizonyíték. Alkotásra fel!

 

 

 

Fotó: Pinterest

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz, kövess az Instagramon valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos bababarát tippeket és tanácsokat olvashatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr3712968167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása