Tavaszi bakancslista

2017. május 22. 15:05 - Szigeti Andi

Kalandra fel, telefonnal le!

Néha úgy érzem teljesen beszippantott a virtuális világ. Ha negyed óráig nem nézek rá a telefonomra bevallom rossz érzésem támad. A legszörnyűbb pedig az, hogy tisztában vagyok vele, a gyerekeimnek ezzel a lehető legrosszabb példát mutatom.

 

Imádok világot látni és úgy érzem elfelejtettem, hogy a világ nem a mobilom kijelzője, hanem ami azon kívül van. Szóval ideje felnézni a telefonból. phone-addiction-3.jpg

 

Ez pedig talán most a legkönnyebb, mert végre itt a tavasz, az év legszebb időszaka. Amikor már minden fa zöld, a virágok színesek, süt a nap és pont annyira van meleg, hogy minden szabadban töltött perc igazi élmény. Szóval mikor máskor szabaduljunk meg a telefonunktól a legkönnyebben, mint most, mikor millió és egy valódi élménnyel gazdagodhatunk. Itt a tökéletes alkalom, hogy kézen fogjuk a gyerekeinket és irány a természet! Mert én sem azokra a napokra emlékszem gyerekkoromból, mikor egész nap a tv előtt ültem, hanem mikor a nagypapámmal a kertben sátraztunk, vagy a veteményesben együtt szedtük az ebédhez való zöldségeket.

 

Összegyűjtöttem pár tuti tavaszi tippet, amihez szinte semmi sem kell önmagunkon és a gyerekeinken kívül. Egy igazi tavaszi bakancslista a családnak, mert együtt lenni és valóban jelen lenni a legjobb!

 

 

1. Készítsünk madáretetőt! Íme néhány egyszerű ötlet, amit a gyerekeinkkel közösen is könnyedén elkészíthetünk!

 

2. Ültessünk virágokat vagy kertészkedjünk együtt!

 

3. Biciklizzünk körbe egy tavat vagy bármit, a lényeg, hogy együtt tekerjen a család! Mi a tatai Öreg-tavat választottuk, kényelmes 7,5 km. A pontos útvonalat itt találod.

bico.jpg

 

4. Kiránduljunk az erdőben!

 

5. Menjünk ki a piacra! Most itt a legjobb lehetőség, ugyanis gyereknapot tartanak a Csörsz utcai Biopiacon! Részletekért katt ide.

 

6. Látogassunk el egy állatfarmra! Személyes kedvencem a Piczinke Póniudvar, ahová mi mindig szívesen térünk vissza.

 

7. Építsünk homokvárat vagy legalábbis próbálkozzunk vele:) 20170329_204558.jpg

 

8. Hintázzunk a játszótéren!

 

9. Etessünk kacsákat vagy hattyúkat! :) 20170504_194404.jpg

 

10. Ha már a vízparton vagyunk gyűjtsünk kavicsokat és tanítsuk meg a gyerekeket kacsázni!

 

+1. Süssünk szalonnát! Mert egy csaló nap, még a legszigorúbb bikini diétába is belefér ;)

 

Ha csak párat kipipálunk ezek közül, biztos vagyok benne, hogy olyan élményekkel gazdagodunk, amik fel sem vehetik a versenyt a virtuális világéval!

 

Kalandra fel, telefonnal le!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr1312507073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása