Ajánlatok útvesztőjében

2017. április 18. 14:18 - Szigeti Andi

Mikor elég magabiztosnak érezzük magunkat hozzá, hogy a napi rutint a biztonságot adó otthon négy falán kívül is menedzselni tudjuk, már semmi sem tarthat vissza minket egy szuper családi vakációtól.csaladi_nyaralas.jpg

Szerencsére a szállodák hamar rájöttek, hogy a csillapíthatatlan utazási vággyal rendelkező harmincas, negyvenes korosztályban egyre több a (kis)gyerekes. Ennek köszönhetően egyre több hotel leírásában találkozhatunk bababarát szolgáltatások. A legtöbb helyen már van játszószoba, gyerekmedence, pelenkázó, babamenü persze ezek a legalapvetőbb babás szolgáltatások. De a babaúszástól kezdve a kalandparkig, a gyerekprogramok tárháza kimeríthetetlen. Ezeket most nem is részletezném, hiszen minden szálloda honlapján megtaláljuk már a babarát szolgáltatásaik széles körét.

Tény, hogy ezek mindegyike hozzájárul az igazán élménydús és zökkenőmentes családi utazáshoz, de a gyakorlatban sokszor mégsem ezen múlik, hogy az ember szívesen vissza menne-e vagy sem egy helyre.

Mert hiába van gyerekmedence ha a víz hideg vagy esetleg a nagynak túl kicsi, a kicsinek meg túl mély. Vagy éppen koszosak és működésképtelenek a játékok egy játszószobában. Vagy hiába van gyerekmenü ha az étterem babakocsival való megközelítése felér egy kisebb túlélőtúrával. Szóval sok esetben csak az adott helyen eltöltött pár nap után jövünk rá, hogy a szállodai körülmények mennyire könnyítették meg az utazásunkat.

A tapasztalataink alapján azt gondolom, a következőkre mindenképpen érdemes odafigyelni a számunkra legmegfelelőbb szálloda kiválasztásánál;

  • Egy épületből áll-e a szálloda, vagy például a fürdő vagy az étterem külön épületben van-e. Ez főleg akkor fontos ha rossz az idő és a gyerekeket minden alkalommal fel-le kell öltöztetni ha fürdeni vagy éppen enni szeretnénk. Persze-persze túl lehet élni egy-egy öltöztetést de télen nem biztos hogy annyira jó móka a fürdőzéstől kimelegedett és lefáradt gyereket beöltöztetni overálba és kitessékelni a mínuszokba, hogy akkor iránya szobánk:)
  • Ha már szóba került a fürdés, jó ha van gyerekmedence, sőt még jobb ha annak melegebb a vize, és a legjobb ha nagyobb és még élményelemek is vannak benne. Tudom, sokat kérek de ha már lehet válogatni hát tegyük meg a gyerekeink egészsége és a mi nyugalmunk érdekében:) Sőt sok helyen már a gyerekpancsoló mellé odakészítenek fürdőjátékokat is, ami szuper dolog, mert nyilván amit otthonról visz az ember az sosem annyira érdekes, mint amit ott talál a gyerek. (újabb szabad negyed óra)
  • A fürdő rész közelében van-e pelenkázó, mert meg lehet oldani ezt egy napágyon is de nem biztos, hogy a romantikus hétvégéjüket töltő pár is akkora természetességgel kezeli a gyerekeim alsó fertájának látványát, mint én.
  • Szőrszálhasogatásnak tűnhet de én imádom ha a medenceparton nem az egyszemélyes nyugágyak vannak, hanem a modern, kerek akár egy családnak is kényelmes pihenőágyak. Sokkal praktikusabb gyerekkel, nem esik le róla olyan könnyen, nagyobb a mozgástere és együtt is elférünk rajta.
  • El tudunk-e jutni mindenhová kényelmesen babakocsival az épületen belül és kívül egyaránt.
  • Az étteremben van-e játszósarok, ami megkönnyíti az étkezésünket.
  • Az éttermekben már mindenhol van babakompatibilis menü, de az egy plusz ha gyerekevőeszközök és tányérok is vannak.
  • A szobában zuhanyzó vagy kád van-e, persze ez attól függ ki, mihez szokott otthon.
  • Ha szeretnénk elszeparálódni a gyerekektől este, van-e lehetőség kétlégterű szobát kivenni.

+1 A szálloda közelében milyen egyéb gyerekes programokra van lehetőség.

Ezek mind-mind olyan gyakorlati dolgok, amik az alap bababarát szolgáltatásokon felül valóban megkönnyítik az ottlétünket bármelyik szállodáról legyen is szó. Természetesen egy-egy szálloda beszámolójában ezekről  is olvashattok majd. Addig pedig azt javaslom ezeknek érdemes a szálloda képgalériájában utána nézni vagy esetleg előzetesen telefonon érdeklődni a kiszemelt hotelnél.

Jó keresgélést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr6812434191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása