5 dolog, amit taníts meg a gyerekednek, arra az esetre ha elveszne

2017. július 24. 17:51 - Szigeti Andi

Vasárnap egy hirtelen ötlettől vezérelve leugrottunk Balatonfüredre, hogy egyet sétáljunk, fagyizzunk a gyerekekkel. Milán nem az a sétálós típus így ő a futóbicójával jött mellettünk, előttünk, mögöttünk, éppen ahogy a tömegben lavírozni tudott. Mikor kicsit kevesebben lettek körülöttünk jól belehúzott és leelőzött minket. Mi láttuk őt és kíváncsian figyeltük, vajon mikor tűnik fel neki, hogy már rég nem tudja hol vagyunk.

 

Nem kellett sokáig várni. A távolban már láttuk, ahogy egy idős néni odamegy hozzá, ugyanis a kisfiam földbe gyökerezett lábbal kezdett el apázni. Persze mi szép lassan közeledtünk hozzájuk és mikor odaértünk megköszöntük a hölgynek a segítséget és elmondtuk, hogy bár Milán nem figyelt ránk mi végig figyeltük őt, nincs ok az aggodalomra.

 

Jó kis tanulópénz volt ez egy majd három éves kisfiúnak de ilyen tömegben simán előfordulhatott volna, hogy szem elől tévesztjük és nem végződik a dolog ilyen gyors happy enddel, de ebbe bele sem merek gondolni. Pedig igenis bele kell, sőt fel kell készülni rá.elveszett.jpg

 

Akinek pici gyereke van az tudja, hogyha mások nem is de a kisgyerekek tuti, hogy tudnak teleportálni. Egyik pillanatban mellettünk vannak a másikban már (jó esetben „csak”) 10 méterrel odébb. Éppen ezért a jobb félni, mint megijedni elv alapján, jó ha egy-két dolgot már idejekorán belenevelünk a kicsikbe, arra az esetre ha valóban elveszítenénk egymást.

 

1. Ne mozdulj!


Vagyis ahelyett, hogy pánikba esve elkezdene szaladgálni anya és apa után, amivel valószínűleg csak még jobban és még messzebb keveredne tőlünk, maradjon ott, ahol van. Esetleg üljön le egy közeli padra vagy csak álljon kicsit félre a nagy tömegtől.

 

2. Keress egy anyukát!

 

Egy kisgyerekes anyuka, jó első állomás lehet ha segítségkérésről van szó. Az anyák sok esetben a legkönnyebben tudnak megnyugtatni egy kétségbeesett gyereket és szinte biztosak lehetünk benne, hogy már csak együttérzésből is, mindent meg fognak tenni, hogy mielőbb megtalálják a szülőket.

 

3. Ne az egyenruhást keresd!

 

Ez akár meglepő is lehet de van benne logika. Egy gyerek nem feltétlenül ismer fel egy rendőrt vagy biztonsági őrt (főleg ha külföldön van) és sok helyen nem is talál egyet sem. Amíg pedig egyenruhás után kutat csak még jobban eltéved.

Ellenben anyukák gyerekkel mindenhol vannak:)tetko.jpg

 

4. Név és telefonszám

 

Az első szavakkal együtt jó ha elkezdjük mondogatni a gyereknek a saját és a szülei nevét. Milán két és fél éves és már egészen pici korától mondogattam neki a nevünket, sokszor spontán rákérdezek nála, hogyan hívják apát vagy engem. Mára tökéletesen és érthetően tudja a választ. A következő lépés pedig a telefonszámom lesz:).

 

5. Legyél elővigyázatos!

 

Vagyis szerezz be egy biztonsági „tetoválást”. Egyszerű és nagyszerű, bár bevallom itthon még nem találkoztam vele de Amerikában már nagyon népszerű, amit nem csodálok, mert tényleg minden helyzetben segítséget nyújt még a legkisebbeknek is.

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a Facebook oldalamhoz valamint kövesd a blogom, ahol további hasznos bababarát utazási tippeket és tanácsokat olvashatsz

 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://babeezonboard.blog.hu/api/trackback/id/tr6512685151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása